Site İçi SEO Nedir?

Site İçi SEO bir web sayfasını öncelikle kullanıcılar, sonrasında ise arama motoru botlarının anlayabileceği hale getirmek için, yine arama motorlarının belirttiği ve istediği kurallara uygun olarak yapılan tüm işlemlere verilen isimdir.
Site İçi SEO çalışmalarında Kullanıcılar açısından içerik önemliyken, arama motorları tarafından hem içerik hemde teknik alt yapı önemlidir.
Site İçi SEO’da 3 önemli faktör bulunmaktadır.
- Web Sayfasının Kaynak Kodları
- Web Sayfasının Arayüzü
- Web Sayfasının Hızı
Sitenin kaynak kodları arama motoru botları için önemlidir. Çünkü botlar kaynak kodları okuyarak işlemlerini gerçekleştirir. Arama motorlarının siteniz hakkında bilgi edinebileceği bir çok bilgi kullanıcılara gösterilmeden kaynak kodlar ile gerçekleştirilir.
Sitenin ara yüzü kullanıcılar yani ziyaretçileriniz için önemlidir. Kullanımı, renklerin uyumu ve erişilebilirliğin kolay olması kullanıcılar tarafından öncelikli tercih sebebidir. Site arayüzünün kullanıcı dostu olmaması bir çok ziyaretçinin kaçmasına sebep olacaktır.
İç SEO Nasıl Yapılır?
Site içi SEO (On Page Seo) işlemlerinde içeriğinizi ziyaretçilerinize faydalı olacak şekilde hazırlarken, arama motoru botlarının web sitenizi anlamasını da sağlamanız gerekmektedir. İç SEO işlemleri sitenin içeriğinden, teknik analizine ve tasarımına kadar tamamen web sitesine yönelik işlemlerdir. On-Page SEO olarak bilinen bu işlemler arama motorlarının web sitenizi daha iyi anlamasına ve kullanıcılarınızın web sitenizde daha fazla zaman geçirmesine kadar bir çok SEO faktörünü etkilemektedir.
İç SEO Aşağıdaki Konu Başlıklarını İçermektedir;
- SEO Uyumlu URL (SEO dostu)
- Anahtar Kelimeler
- LSI (Latent Semantic Indexing)
- H Etiketleri
- Meta Etiketler
- Başlıklar <Title>
- Site İçi Linkleme
- Kırık Link Kontrolü
- Görsellerin Optimizasyonu
- İçerik Analizi
- Web Sitesi Kod Yapısı
- Web Sitesinin Hızı
- Web Sitesinin Görünürlüğü (Cihaz Uyumluluğu)
- Sosyal Paylaşım Butonları
- Backlink Vermek